1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:56
No menu items!

DESCINDERI DNA la ISU Teleorman. Mai mulţi ofiţeri şi subofiţeri, vizaţi într-un dosar de corupţie / UPDATE

spot_img

Printre ofițerii vizați de anchetă s-ar număra și unul dintre adjuncții șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Teleorman

 

Chivu Aurel_SZ

  • UPDATE

Adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “A.D. Ghica” Teleorman, Aurel Chivu (foto), opt ofițeri și un subofițer sunt vizați de ancheta procurorilor militari din cadrul DNA.

Surse din ISU Teleorman, citate de AGERPRES, au precizat că suspecții ar fi eliberat fără temei legal autorizații de construcție unor firme din județ.

Aceleași surse au arătat că anchetatorii au ridicat din interiorul instituției documente și calculatoare pentru verificări.

Procurori și ofițeri ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins, miercuri, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman. În cauză este vizat un grup format din ofiţeri şi subofiţeri suspectaţi de fapte de corupţie.

Procurorii ai Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari fac cercetări într-o cauză penală ce vizează “suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei de către un grup format din mai multe persoane cu grade de ofiţer şi subofiţer”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

DNA a precizat că procurorii fac cinci percheziţii în judeţul Teleorman, între care două la sediile unor instituţii publice, iar restul la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat că instituţiile publice unde au loc percheziţii sunt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman şi o structură subordonată ISU, clădirile în care funcţionează acestea fiind în aceeaşi curte. Potrivit aceloraşi surse, printre persoanele vizate în acest caz se numără și unul dintre adjuncții ISU Teleorman.

Persoanele suspectate în acest caz vor fi duse la audieri la DNA  – Structura centrală.

Procurorii militari sunt sprijiniţi în această cauză de Direcţia Generală Anticorupţie şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

R.D.