-0.9 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 1:26
No menu items!

Descinderi ale DNA la firmele lui Nelu Iordache și la Compania de Drumuri UPDATE

spot_img

Procurorii anticorupţie fac, joi dimineata, perchezitii la firmele Romstrade şi Blue Air, ambele controlate de omul de afaceri Nelu Iordache. Dosarul, aflat în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie, vizează lucrări de utilitate publică efectuate de firma Romstrade, la care au fost folosite fonduri europene.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul ar viza o deturnare de fonduri de 6 milioane de euro la Autostrada Arad-Nadlac, pe asocierea Romstrade – Monteadriano.

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost ridicat de procurori si va fi adus la sediul DNA pentru audieri.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat, în această lună, contractul semnat cu asocierea Romstrade – Monteadriano Engenharia e Construcao – Donrep Construct SRL pentru primul lot al Autostrăzii Nădlac – Arad din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale.

CNADNR a transmis în data de 8 noiembrie înştiinţare de reziliere a contractului „Proiectare şi execuţie Autostrada Nădlac – Arad şi drum de legătură, Lot 1, km 0+000 – km 22+218”, semnat cu asocierea formată din Romstrade, firma deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, Monteadriano Engenharia e Construcao şi Donrep Construct.

UPDATE

Procurorii DNA au descins, joi după-amiază, și la sediul CNADNR, de unde ridică documente legate de acest caz.