3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 1:18
No menu items!

Deputatul UDMR Mate Andras, cercetat penal pentru conflict de interese UPDATE

spot_img

Deputatul UDMR Mate Andras, urmărit penal pentru conflict de interese
foto: satmareanul.net

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, este urmărit penal pentru conflict de interese, întrucât şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar.

Soluţia de neîncepere a umăririi penale dispusă iniţial de procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a fost infirmată de prim-adjunctul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar.

Sursa Zilei arăta încă de săptămâna trecută că, din poziția de șef interimar al Parchetului General, Daniel Morar dă unde verde dosarelor întocmite încă din 2011 de Agenția Națională de Integritate (ANI) pe numele unor parlamentari care și-au angajat rudele (fii, soți sau frați) în Parlament.

UPDATE

Deși Parchetul General a anunțat, printr-un comunicat de presă, începerea urmăririi penale împotriva deputatului UDMR Mate Andras, acesta neagă că ar fi vizat de vreo acțiune penală a procurorilor. “Am fost citat, miercuri, şi m-am prezentat la Parchetul General în dosarul vechi din 2011, în care am fost cercetat pentru conflict de interese, la sesizarea ANI, şi am dus nişte documente. Nu este vorba despre nimic nou. Procurorii mai au ceva de cercetat în acest dosar şi au cerut probe noi, iar pentru aceasta a fost nevoie de infirmarea soluţiei de neîncepere a urmării penale. Dar nu s-a pus în mişcare acţiunea penală”, a spus liderul UDMR.

R.D.