7 C
București
duminică, 7 martie 2021 - 20:37

Deputatul Sonia Drăghici şi fostul deputat Ioan Cindrea, urmăriţi penal pentru conflict de interese

Deputatul Sonia Drăghici şi fostul deputat Ioan Cindrea, urmăriţi penal pentru conflict de interese
foto: adevarul.ro

Deputatul PSD Sonia Maria Drăghici şi fostul deputat Ioan Cindrea sunt urmăriţi penal pentru conflict de interese, după ce şi-au angajaţi fiul şi, respectiv, soţia la birourile parlamentare.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de deputatul Sonia Maria Drăghici, pentru conflict de interese, a anunţat miercuri Ministerul Public, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, deputatul Sonia Maria Drăghici a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia fiul său a fost angajat la biroul său parlamentar, în perioada 2 martie 2009 – 15 septembrie 2009 şi ulterior, începând cu data de 21 septembrie 2009 şi până la sfârşitul mandatului.

La rândul lui, fostul deputat Ioan Cindrea este urmărit penal pentru conflict de interese, după ce, în perioada 5 octombrie 2009 – 1 februarie 2011, a propus şi a avizat angajarea soţiei sale la biroul lui parlamentar, a precizat sursa citată.

În septembrie 2011, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că deputatul Sonia Maria Drăghici a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Doru Vladimir Drăghici, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală 5 Bihor.

În cazul lui Ioan Cindrea, în urma verificărilor declanşate în luna noiembrie 2010, ANI a constatat că fostul deputat PSD a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale, Amalia Cindrea în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală 34 Sibiu. Beneficiul obţinut în perioada 5 octombrie 2009 – 1 februarie 2011 de către Amalia Cindrea a fost de 35.061 lei (aproximativ 8.138 de euro), preciza ANI.

R.D.