6.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 4:01

Deputatul Sebastian Ghiță, noi acuzații – dare de mită și spălare de bani

spot_img

Procurorii DNA i-au adus la cunoștință deputatului că este acuzat într-un dosar nou, alături de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu

Sebastian_ Ghita_SZ

Anchetatorii au stabilit că în 2013, în timpul mandatului de primar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu ar fi acordat ilegal o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, echipei de baschet Asesoft. Procurorii susțin că în schimbul finanțării echipei controlate de deputatul Sebastian Ghiță, primarul Iulian Bădescu ar fi primit o casă de locuit cu terenul aferent, în valoare de peste 1 milion de euro.

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi suspecți.
În perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Ghiță Sebastian Aurelian, a disimulat adevărata natură a provenienței a imobilului, prin efectuarea unor plăți (reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, către o societate administrată în fapt de suspectul Bădescu Iulian. Ulterior, această sumă de bani a fost transferată de suspectul Bădescu Iulian către o altă societate controlată de suspectul Ghiță Sebastian Aurelian, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită.

comunicat DNA

Deputatului Sebastian Ghiță și fostului primar Iulian Bădescu li s-au adus la cunoștință noile acuzații. La ieșirea de la DNA Ploiești, Ghiță a precizat că echipa de baschet nu i-a aparținut niciodată și că tranzacția prin care fostul edil și-a luat casă de la o firmă la care a fost acționar acum câțiva ani nu i este cunoscută.

Acuzațiile aduse primarului Bădescu și mie țin de finanțarea echipei de baschet din Ploiești. Chiar dacă această echipă nu mi-a aparținut niciodată, procurorii verifică felul în care această finanțare a fost acordată echipei de baschet din Ploiești, presupunându-se că l-am instigat pe primar să ofere această finanțare. Echipa se cheamă CSU Ploiești. Ca orice firmă din România, și firma Asesoft, în limita acelor sume prevăzute de lege, trei la mie din cifra de afaceri, nu mai mult de 20% din impozitul pe profit, această firmă a sprijinit echipa de baschet. La fel ca primăria, la fel ca multe alte firme, și sponsorul trecut pe tricou era Asesoft.

Sebastian Ghiță, deputat