Deputatul PSD Vlad Cosma nu va fi reținut. Cererea DNA a fost respinsă în Parlament

Vlad Cosma 3_SZ

Deputații au decis, luni, respingerea cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării lui Vlad Cosma (PSD). Decizia a fost luată cu 222 de voturi „împotriva” cererii și 105 „pentru”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul reuniunii grupului deputaţilor PNL, că aceştia îşi vor exprima votul pentru solicitarea de ridicare a imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma, după cum au procedat şi în Comisia juridică. „Ne menţinem poziţiile, s-a dat şi un vot de principiu în grup, grupul va acţiona unitar, va vota pentru ridicarea imunităţii domnului deputat Cosma”, a declarat Antonescu. Liderul PNL a menţionat că în Comisia juridică toţi deputaţii liberali au votat pentru ridicarea imunităţii lui Vlad Cosma, dar s-au aflat în minoritate.

Vlad Cosma le-a cerut colegilor săi să nu îl judece, întrucât aceasta este treaba anchetatorilor, ci să poată beneficia de prezumţia de nevinovăţie. El a făcut o trecere în revistă a anchetelor care au vizat familia sa, incluzându-i pe tatăl, Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, şi pe sora lui.

Sora mea a pierdut sarcina din cauza stresului. Este considerată infractoare pentru că are două maşini. Eu am fost învinuit săptămâna trecută drept cadou de ziua mea. În cazul tatălui meu procurorii au forţat arestarea preventivă. Cei care au făcut denunţ împotriva mea sunt anchetaţi în alt dosar.
Nu am ştiut când am candidat că, dacă voi deveni deputat, voi deveni un pericol social, nu scria asta în fişa postului

Vlad Cosma
deputat PSD

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU