8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 11:37
No menu items!

Deputatul PSD Nicolae Vasilescu, prins când încerca să fugă din țară, după condamnarea la închisoare

spot_img

vasilescu nicolae

Deputatul PSD de Craiova, Nicolae Vasilescu, a fost prins pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) în timp ce încerca să se îmbarce într-o aeronavă cu destinația China, după afalrea veștii că a fost condamnat la închisoare cu executare.

Vasilescu a fost condamnat definitiv, marţi seara, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Alături de el au mai fost condamnate alte două persoane.  Instanţa a mai decis ca Vasilescu să nu mai poată exercita o funcţie sau demnitate publică pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei principale, prin pedeapsa complimentară carea interzice unele drepturi.

În martie 2012, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe Eugeniu Mija, Realini Lupşa şi Nicolae Vasilescu sub acuzaţia de trafic de influenţă. Ei ar fi cerut de la reprezentantul unor societăţi comerciale 2.000.000 de lei, reprezentând 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcţii efectuate în anii 2008 şi 2009 de firmele denunţătorului, în beneficiul a cinci primării din judeţul Constanţa. Banii au fost ceruţi pentru ca cei trei să intervină pe lângă persoane cu funcţii de decizie din cadrul CJ Constanţa pe care să le determine să dispună achitarea către denunţător a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5.000.000 de lei.

Andrei Tudor