0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:45
No menu items!

Deputatul PSD Ion Stan, 2 ani cu executare. Decizia poate fi contestată

spot_img

Deputatul PSD Ion Stan a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă,dar sentința poate fi atactă tot la ÎCCJ

Deputatul Ion Stan are interdicție de a părăsi țara pe toată durata procesului de corupție

Instanţa a decis şi confiscarea de la inculpat a sumelor de 45.000 lei şi de 535.000 lei.

Ion Stan a fost acuzat că a cerut bani unui om de afaceri, pentru a-i obţine contracte cu statul. În decembrie 2013, Stan a fost trimis în judecată pentru că ar fi cerut sume importante de bani în schimbul cărora s-ar fi angajat faţă de omul de afaceri Nicuşor Dima, care i-ar fi sponsorizat campania electorală, că îi va obţine contracte cu statul.

Potrivit procurorilor, deputatul PSD Ion Stan a pretins banii lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrări, de către firmele controlate direct sau indirect de omul de afaceri.

În zilele de 16, 19, 21 şi 22 noiembrie 2012, inculpatul Stan Ion a primit, prin intermediul şoferului său, Sarca Florin, patru tranşe a câte 15.000 lei fiecare (în total 60.000 lei) o parte din bani fiind folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărţite în campania electorală.

comunicat DNA

Procurorii au mai spus că în calitatea de preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Dâmboviţa, Stan a primit, în mod indirect, în beneficiul formaţiunii politice din care face parte, de la acelaşi denunţător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 535.000 lei.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi poate fi contestată de deputat la completul de cinci judecători al aceleiaşi instanţe.

M. N.