23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 22:26

Deputatul PSD Gavril Mârza, ar putea fi sancționat pentru vot multiplu

spot_img

Primul parlamentar aflat la un pas de sancționare pentru vot multiplu este deputatul PSD Gavril Mârza. Luni, Comisia Juridică a propus suspendarea parlamentarului pentru 15 zile de la participarea la sedințele Camerei Deputaților, plus, implicit, neachitarea diurnelor pe această perioadă. Biroul Permanent urma să ia o decizie în acest sens, dar a amânat discutarea cazului pentru a se vedea dacă propunerea Comisiei Juridice nu încalcă o hotărâre a Curții Constituționale pronunțată pe tema incompatibilităților.

Potrivit regulamentului Camerei Deputaţilor, în cazul unor abateri grave, săvârşite de deputat în mod repetat, sau al unor abateri deosebit de grave, se poate aplica sancţiunea interzicerii participării deputatului la lucrările ei pe o perioadă de maximum 15 zile sau poate hotărî, la propunerea Biroului permanent, excluderea temporară a deputatului în culpă.

Excluderea poate ajunge de la o şedinţă până la 30 de şedinţe din aceeaşi sesiune. Aplicarea excluderii temporare are următoarele consecinţe: suspendarea indemnizaţiei lunare pe timpul excluderii, suspendarea drepturilor ce ţin de calitatea de deputat, cu excepţia imunităţii, şi interzicerea participării la lucrările Camerei şi ale comisiilor.

Deputatul Gavril Mârza a fost surprins votând în locul colegului său, Eugen Bejinariu, folosind cartela acestuia.

Valeriu Motoc

FOTO www.sandrinio.ro