35.7 C
București
vineri, 30 iulie 2021 - 17:46

Deputatul PNL de Bacău Ionel Palăr, client al prostituatelor Andreei Marta

spot_img

Procurorii DIICOT au descoperit, pe lista de clienți ai rețelei de prostituție de lux conduse de Andreea Marta, soția lui Codruț Marta, fostul șef de cabinet al ex-președintelui ANAF, Sorin Blejnar, nume de politicieni, pe lângă cele ale unor personaje celebre ale vieții sportive și mondene.

De precizat că toți cei descoperiți de procurori au fost și sunt audiați în calitate de martor.

Unul dintre politicienii care au plătit serviciile oferite de „fetițele” Andreei Marta este Ionel Palăr, deputat PNL de Bacău în actuala legislatură, fost consilier județean, în 2004, și fost vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău, în 2008. Totodată, în perioada 2005-2008, Palăr a fost secretar coordonator al PNL Bacău. Palăr este și candidat din partea USL pentru un loc de deputat, în Bacău, la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

O prostituată din rețeaua patronată de Andreea Marta a dezvăluit pentru Sursa Zilei că Ionel Palăr a beneficiat de serviciile sexuale oferite de „fetițele” Andreei Marta, ba chiar a rămas dator față de acestea, în sensul că a plătit, la un moment dat, 250 de euro, în loc de 300, cât trebuia. Ionel Palăr a dat deja declarație procurorilor DIICOT, în calitate de martor.

Acuzat de deturnare de fonduri

Ionel Palăr a mai fost în centrul unui scandal. Potrivit jurnaliștilor de la Evenimentul Zilei, deputatul PNL de Bacău, a vândut unei bănci două etaje dintr-o clinică medicală, pe care o construise cu fonduri europene nerambursabile. Potrivit legii, beneficiarii fondurilor PHARE nu pot schimba destinaţia iniţială a construcţiei pentru care au solicitat bani europeni, scrie evz.ro.
O parte din Clinica Luxor, unde deputatul Ionel Palăr deţinea 50% din acţiuni, a fost ridicată cu 375.000 de euro din fonduri PHARE.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, în contract se prevede faptul că spaţiul construit nu poate fi vândut sau închiriat.  Cu toate acestea, Palăr şi asociatul său, medicul Ciprian Olinic, au vândut parterul şi primul etaj al Băncii Italo-Române, pentru 700.000 de euro. „Nu avea voie nici să vândă, nici să închirieze spaţiul, nici să-i schimbe destinaţia. Atâta timp cât a primit aceşti bani nerambursabili, nu avea voie să facă aşa ceva. Sunt clauze clare în contract. Am solicitat verificarea întregii documentaţii”, ne-a declarat directorul Cristian Zampă, de la ADR Nord-Est.

Andi Topală

FOTO: evz.ro