6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:05
No menu items!

Deputatul PMP de la Nana, care a asistat la îmbrîncelile femeii nemulțumite de vizita Elenei Udrea, incompatibil

spot_img

Agenția de Integritate susține că între decembrie 2012 și iulie 2013, Marin Anton a deținut întreprinderea individuală “Anton D. Marin”, dar și funcția de deputat de Giurgiu.

batrana_nana

Deputatul Partidului Mișcarea Populară Marin Anton s-a aflat în incompatibilitate deoarece a avut, concomitent, calitatea de parlamentar și pe cea de comerciant persoană fizică. Inspectorii precizează că Marin Anton a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

comunicat ANI

Scandalul de la vizita Elenei Gabriela Udrea în părculeţul din comuna Nana l-a avut în prim-plan pe deputatul PMP de Giurgiu, Marin Anton. Pe imagini se vede cum alesul județului asistă impasibil la corecțiile aplicate femeii care îndrăznise să strige împotriva Elenei Udrea, liderul de la București venit în vizită, .

Marin Anton este un traseist politic care a trecut de la liberali la PDL, a fugit înapoi la PNL, făcând campanie pentru USL în 2012, iar din februarie 2014 se mută la Mişcarea Populară. Parlamentarul a deţinut, ani de zile, funcţii în conducerea Ministerului Transporturilor şi Ministerului Mediului, ca secretar de stat. Este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari, cu o avere estimată la aproximativ 10 milioane euro.

M.N.