9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 11:17
No menu items!

Deputatul PD-L Mircea Man, incompatibil

spot_img

mircea-man-deputat-pdl-mm

Agenția Națională de Integritate a stabilit că deputatul PD-L Mircea Man, fost președinte al Consiliului Județean Maramureș este incompatibil. Inspectorii au constatat că între 2010 și 2012, în timp ce era șeful CJ Maramureș, actualul deputat a deținut și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență  ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

ANI a anunțat că l-a informat pe deputat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective. Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

comunicat Agenția Naționala de Integritate

Dacă persoana pentru care inspectorii au stabilit starea de incompatibilitate a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

G.T.