Deputatul Nicolae Păun poate fi doar reținut. Deputații nu au avut cvorum pentru cererea de arestare

  • UPDATE

Votul în cazul cererii privind arestarea preventivă a deputatului Nicolae Păun va fi reluat miercurea viitoare, pe 24 februarie, de la ora 14.30.

Întrebați dacă nu se încalcă termenul de cinci zile pentru rezolvarea cererii DNA, reprezentanții Camerei Deputaților au explicat că nu aveau cum să programeze votul pentru joi, deoarece mare parte dintre parlamentari vor fi plecați în teritoriu.

  • UPDATE

Deputații nu au avut cvorum pentru a vota cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Nicolae Păun. Prin urmare, ședința Camerei Deputaților a fost suspendată.

La apelul nominal făcut în repetare au fost prezenți pentru a-și exercita dreptul de vot 178 de deputați. Cvorumul de ședință pentru vot final este de 191 de persoane. Se constată că nu am avut cvorum de ședință la acest vot“, a declarat secretarul Camerei, Niculae Mircovici, în plenul forului.

Deputații au aprobat, miercuri, cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de reținere a lui Nicolae Păun.

Majoritatea deputaților au votat în favoarea cererii procurorilor.

S-au înregistrat 128 de voturi “pentru”, 78 “împotrivă”, iar 20 au fost anulate. Votul a fost secret cu bile.

Tot miercuri, deputații au respins cererea procurorilor DNA de reținere a lui Mădălin Voicu, urmărit penal, în același dosar în care este acuzat și Nicolae Păun, pentru spălare de bani, trafic de influență și fals în declarații. Au fost 116 voturi „pentru” și 170 „împotrivă”. Și cererea privind arestarea lui Mădălin Voicu a fost respinsă.

R.D.

foto: evz.ro

NICIUN COMENTARIU