29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:30
No menu items!

Deputatul Liviu Pleșoianu arată cu degetul spre vinonvații pentru condamnarea lui Dragnea

spot_img

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu consideră că sentința de condamnare a lui Liviu Dragnea este rezultatul neaplicării deciziei CCR pentrua buzul în serviciu, ceea ce a dus la practici neunitare în justiție.

Liviu Pleșoianu este de părere că Parlamentul trebuie să pună în acord Codul penal cu decizia 405/2016 a CCR referitoare la abuzul în serviciu, pentru ca unii să nu fie achitați, și alții să stea în pușcării.

„De un an de zile, sunt nenumărate sentințe pe abuz în serviciu, de achitare. Din păcate, există o practică neunitară și acest lucru nu este deloc în regulă. Nu este în regulă privind puterea judecătorească, ca mulți judecători să dea soluții de achitare, alții considerând că a fost dezincriminat de decizia CCR din 2016 și în același timp alții să dea condamnări cu închisoarea pe același abuz în sericiu. De asemenea, nu este absolut deloc în regulă faptul că PSD-ALDE a fost foarte slabă din acest punct de vedere. Chestiunea aceasta de punere în acord a legislației cu decizia CCR privind abuzul în serviciu trebuia să se întâmple de cel puțin un an și nu în speța Liviu Dragnea, ci în toate spețele. În acest moment sunt oameni achitați pe abuz în serviciu, la ei acasă, cu familiile, ia alții sunt în închisoare pentru că așa au considerat judecătorii. Chestiunea aceasta trebuia să o rezolve Parlamentul României”, a spus Liviu Pleșoianu la România TV. 

Valeriu Motoc