19.5 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 23:49

Deputatul Ion Stan, mituit de un escroc anchetat pentru spălare de bani. Cine este afaceristul FOTO GALERIE

spot_img

Vicepreședintele Comisiei SRI din Camera Deputaților, Ion Stan, pus sub acuzare joi pentru trafic de influență, a fost denunțat la Direcția Națională Anticorupție, de omul de afaceri Nicușor Sorin Dima.

Dima este un “cunoscut” al poliției și Parchetului din București și Dâmbovița. În noiembrie anul trecut, el a fost reținut de procurorii bucureșteni, sub acuzația de spălare de bani, în urma unei ample operațiuni derulate de polițiști de la Serviciul de Investigare a Fraudelor și ofițeri ai Direcției Generale de Informații și Protecție Internă.

Anchetatorii arătau atunci că Dima ar fi fost, de fapt, liderul unei rețele de traficanți de medicamente, care vindea produse farmaceutice subvenționate prin diverse puncte de lucru ale celor aproximativ 30 de firme controlate de afacerist, puncte de lucru care nu aveau însă autorizații de funcționare. Banii obținuți erau schimbați rapid în valută și transferați în conturi din străinătate.

Pe lângă spălarea de bani, anchetatorii îi imputau la acea dată lui Dima și un prejudiciu de 1.450.000 de lei adus statului.

Nicușor Sorin Dima nu a avut doar probleme cu poliția, ci și cu câteva bănci și firme de leasing care, încă din 2010, au cerut în instanță executarea silită a afaceristului. Astfel, cu doi ani în urmă, mai multe case şi terenuri ce-i aparțineau afaceristului și soției sale au fost scoase la vânzare de Camera Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Argeş. Prin această măsură se urmărea recuperarea unor datorii pe care una dintre firmele lui Dima le avea către o societate farmaceutică din Capitală.

În plus, în februarie anul trecut, Dima a fost executat silit de OTP Bank Romania, în martie 2011, a fost executat silit de Banca Transilvania, iar în aprilie 2011, de NBG LEASING IFN SA.