8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 11:52
No menu items!

Deputatul Gheorghe Coman, la un pas de arestare. Comisia juridică a avizat cererea DNA UPDATE

spot_img

Gheorghe Coman 2_Sz

  • UPDATE

Deputatul Gheorghe Coman a declarat luni, la finalul audierii în Comisia juridică din Camera Deputaţilor, că nu are de gând să-şi dea demisia din Parlament, deoarece se consideră nevinovat.

Coman a fost întrebat de jurnalişti cum apreciază votul din comsia juridică, for care a avizat solicitarea de arestare preventivă în cazul său. “Votul este clar, foarte bine, nu-i problemă, mă voi supune Justiţiei”, a replicat deputatul.

Gheorghe_Coman 3_SZ

De asemenea, el a fost întrebat dacă nu se gândeşte să demisioneze din calitatea de deputat. “Niciodată, fiindcă eu nu sunt vinovat (…) Dacă demisionez mâine şi justiţia nu mă găseşte vinovat, ce facem? Dacă eu nu am luat nimic, absolut nimic?”, a replicat Coman.

Deputatul a mai fost întrebat ce aşteptări are de la colegii săi din Camera Deputaţilor la votul de vineri, din plen. “Mesajul meu e să-şi facă datoria de parlamentar. (…) Justiţia să-şi facă datoria, colegii mei la fel”, a mai afirmat Coman

Vă pot spune cum a fost, în ziua respectivă: am fost chemat la un…să spunem aşa, un loc de întâlnire, un Peco Rompetrol Buzău, de omul acesta, care eu am refuzat să mă duc acolo. După aceea m-a sunat, a continuat să mă sune continuu, unde sunt… şi aşa mai departe. După aceea el, a venit după mine în oraş, eu eram la cumpărături chiar în centrul oraşului şi a venit ca să vorbesc cu el, să vorbească cu mine, dar nu ştiu ce…atât am avut. Am discutat cu el, el tot insista să-mi dea o sumă de bani care eu nu am fost de acord, m-am suit în maşină şi am plecat. Maşina am parcat-o în centrul oraşului, atât.

Gheorghe Coman

deputat

Deputatul a negat că ar fi fugit de la flagrantul procurorilor, afirmând că nu a fost urmărit în ziua respectivă, dar a doua zi poliţiştii l-au căutat la domiciliu.

Gheorghe Coman 1_SZ

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, cu 13 voturi pentru şi o abţinere, a anunţat vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica.

Ciprian Nica a precizat că pentru Gheorghe Coman a fost solicitată arestarea pentru o infracţiune de însuşire de foloase dintr-o funcţie de conducere politică într-un anumit partid, şi nu ca deputat.

Aşa cum vedeţi şi dumneavoastră nu are nimeni o superimunitate şi urmează plenul să stabilească, probabil se va încuviinţa cererea de arestare preventivă. Asupra motivelor de fapt şi de drept se va pronunţa numai instanţa, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a venit numai cu o cerere de emitere a acestei acţiuni. (…)El trebuie să convingă instanţa dacă poate sau nu să fie arestat, poate să fie cercetat şi în stare de libertate.

Ciprian Nica

vicepreședinte Comisia juridică a Camerei Deputaților

Deputatul Ciprian Nica a menţionat că, în şedinţa comisiei, deputatul Coman a susţinut că este nevinovat.

Vicepreşedintele Comisiei juridice a mai arătat că vineri, pe 27 decembrie, plenul Camerei Deputaţilor va trebui să se pronunţe asupra cererii de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman.

R.D.