3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:47
No menu items!

Deputatul Gheorghe Coman, eliberat condiționat

spot_img

Gheorghe Coman a fost trimis în judecată de DNA pe 16 ianuarie 2014, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău

Gheorghe Coman 1_SZ

Deputatul Gheorghe Coman, condamnat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău, a fost eliberat condiţionat marţi după-amiază din Penitenciarul Focşani, după executarea a două treimi din pedeapsă.

Decizia de eliberare condiţionată a fost luată pe 27 august de magistrații Judecătoriei Focşani la propunerea comisiei de liberări condiţionate a Penitenciarului Focşani.

În hotărârea magistraţilor de la Judecătoria Focşani se precizează că instanţa “admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focşani” şi “dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Coman Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani, din pedeapsa de un an închisoare aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Bucureşti”.

Potrivit MEDIAFAX, deputatul Coman a ieşit, marți după-amiază, din curtea închisorii din Focşani purtând o ţinută casual, fiind întâmpinat de soţie şi de câţiva cunoscuţi. Deputatul a urcat apoi într-un autoturism de teren fără să facă declaraţii jurnaliştilor.

Gheorghe Coman a fost trimis în judecată pe 16 ianuarie 2014, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău. El a fost acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid, fiind preşedinte al PC Buzău la data faptelor, pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

La începutul acestui an, deputatul a fost condamnat de magistrații Curții Supreme la un an de închisoare.

R.D.