9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 13:46
No menu items!

Deputatul Gheorghe Coman a fost prins când lua mită, dar a fugit de procurorii DNA

spot_img

Coman Gheorghe_deputat

Deputatul Gheorghe Coman (PC) este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins primind mită 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău. Parlamentarul a fugit cu maşina în urma flagrantului organizat de procurorii DNA, dar a fost capturat la scurt timp de polițiști.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Ploieşti au început urmărirea penală faţă de Gheorghe Coman, deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a unui partid (PC – n.r.), pentru folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se precizează într-un comunicat de joi al DNA.

DNA a precizat, joi, într-un comunicat de presă că, în perioada noiembrie – decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul PC, i-a cerut denunţătorului din acest caz – persoană cu funcţie de conducere în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău -, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică respectivă, diverse servicii, precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite.

“Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formaţiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău”, susţin anchetatorii.

În perioada 9-16 decembrie 2013, în acelaşi context, deputatul Coman i-ar fi solicitat denunţătorului să achite 3.140 de lei, adică jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14 decembrie 2013, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinţei având ca scop alegerea conducerii judeţene a respectivei formaţiuni politice, eveniment la care a şi fost reînvestit în funcţia de preşedinte.

DNA precizează că deputatul a primit banii miercuri, fiind surprins în flagrant de procurorii anticorupţie.

La intervenţia procurorilor, învinuitul a fugit cu autoturismul în care se afla în momentul flagrantului, sustrăgându-se astfel urmăririi penale, mai arată DNA.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC.

El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.

R.D.