18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:23
No menu items!

Deputatul exclus din AUR după ce și-a agresat soția refuză să plece din Parlament. Sfidează opinia publică și autoritățile

spot_img

Deputatul Dumitru Viorel Focşa, care a fost exclus din AUR, după ce şi-a agresat soţia, a declarat pentru News.ro că nu va demisiona din Parlament, aşa cum i-a cerut conducerea partidului. El a susținut că ar fi făcut acest lucru dacă ancheta penală ar fi arătat că este vinovat de acuzaţiile care i se aduc, menţionând că Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a luat o decizie înaintea anchetei organelor de cercetare. El a mai declarat că nu vede bine direcţia în care se îndreaptă AUR, precizând că decizia de excludere a fost “o execuţie în stil Troţki – Stalin”.

Focşa a mai declarat că a avut parte de un linşaj mediatic. 
 
“Logica mea era, când am spus că voi demisiona din Parlament să aşteptăm rezultatele anchetei. Juriul trebuia să ia o decizie, dar a luat-o înaintea demarării procedurii de cercetare penală. În acel juriu este o persoană care, din câte se aude, va candida pe listele de Constanţa, la alegerile parlamentare. Nu doresc să îi dau numele. A fost un linşaj mediatic. E regretabil. A fost vina mea că m-am dedicat, şapte din şapte, am muncit pentru partid, nu am avut viaţă de familie şi s-au adunat frustrări în casă”, a afirmat Dumitru Viorel Focşa. 
 
El a fost întrebat dacă ia în calcul să atace în instanţa decizia de excludere din partid. 
 
“Nu mă gândesc la asta pentru că dacă s-a dorit mai mult dobândirea unui procent sau două pentru imaginea partidului şi s-a călcat în picioare munca mea înseamnă că meritocraţia despre care se vorbeşte în interior este pură demagogie. Nu îmi doresc dragoste cu forţa. Eu nu văd bine încotro se îndreaptă AUR. Dacă politica în AUR este făcută doar după goana după imagine şi nu se respectă nişte valori, nişte principii din societatea noastră, cum este Justiţia,  şi facem justiţie la televizor…”, a precizat fostul deputat AUR. 
 
El crede că excluderea sa din partid a fost o execuţie în stil Troţki – Stalin. 
 
“Sunt conştient că am deranjat foarte multe persoane, nu mai zic în exteriorul partidului. Este o execuţie în stil Troţki – Stalin, din câtă istorie cunosc eu. Să nu credeţi că toţi din partid suntem prieteni între noi, este luptă pentru putere ca în orice adunătură de oameni. Sperăm să nu ne îndepărtăm de Dumnezeu prea mult. Îmi pare rău pentru incident”, a mai afirmat Dumitru Viorel Focşa.
 

Declarații sfidătoare: „Lăsaţi-mă să mă dedic combaterii violenței în familie din poziţia de parlamentar”

Mai mult, într-un mesaj postat pe Facebook, Focșa se declară dispus să iniţieze o dezbatere despre violenţa în familiile româneşti, ”conştientizând greşeala făcută”. În același timp, el critică planul european de acţiune împotriva violenţei domestice, despre care afirmă că e ”presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”, ”ceea ce nu arată decât că elitele europene nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen”. 

”Am decis să ofer o declaraţie publică după câteva zile în care am ales să nu răspund solicitărilor presei şi zecilor de telefoane primite de la jurnalişti locali sau de la centru. Prin prezenta declaraţie nu doresc să mă disculp în ceea ce mă priveşte, fiind deja supus judecăţii publice prin masiva mediatizare a unui incident din familia mea la majoritatea televiziunilor. Îmi voi asuma cu responsabilitate greşeala făcută, având în acelaşi timp dreptul de a îmi apăra imaginea publică. Fără îndoială, nu există scuză pentru nicio faptă de violenţă şi mai ales cea îndreptată împotriva membrilor familiei. Tensiunile din căsnicie au venit pe fondul dedicării mele totale în cariera politică, muncind şapte zile din şapte atât la Bucureşti, cât şi în teritoriu, acolo unde am fost mereu prezent pentru a asculta doleanţele cetăţenilor. În aceşti doi ani nu am fost numai un parlamentar al partidului AUR, ci un parlamentar al constănţenilor. Stau dovadă mesajele de susţinere primite de la cetăţeni, ceea ce nu arată altceva decât că mi-am făcut datoria”, afirmă Focşa într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.
 
Referindu-se la ceea ce numește ”cazul prezentat în aceste zile la TV”, deputatul spune că acesta se va epuiza cât de curând fără o dezbatere reală despre fenomenul violenţei din familiile româneşti care să genereze soluţii adecvate privind diminuarea acestuia. ”Sunt dispus, alături de colegii mei parlamentari, să iniţiez eu această dezbatere, conştientizând greşeala făcută. Majoritatea familiilor româneşti afectate de violenţă sunt afectate şi de sărăcie atât materială, cât şi morală, consum de alcool, lipsă de perspective”, afirmă Dumitru Viorel Focşa.
 
El critică apoi faptul că la nivel european există un plan de acţiune comun al statelor membre împotriva violenţei domestice (Convenţia de Istanbul), afirmând că pare la prima vedere un document al bunelor intenţii, dar presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen, ceea ce nu arată decât că elitele europene nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen, ci impunerea unor noi concepte ideologice prin care se doreşte redefinirea societăţii după nişte principii nenaturale.
 
”Rămân dedicat cauzei promovate de partidul conservator AUR şi resping aceste idei radicale ale stângii europene, contraproductive şi utopice. E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere şi generarea de soluţii relevante pentru stoparea violenţei din familiile noastre. Căsnicia mea a fost afectată de violenţă, de aceea lăsaţi-mă să mă dedic acestei cauze din poziţia de parlamentar. Divorţul sau reconcilierea cu soţia mea sunt probleme strict personale, de aceea vă rog să mediatizaţi fapte însoţite de soluţii şi nu persoane”, conchide Focşa.
 
R. Dan