10.4 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 11:15

Deputatul demisionar Alin Trășculescu află luni dacă va fi arestat

spot_img

Tribunalul Bucuresti judecă luni propunerea de arestare preventivă a fostului deputat Alin Trășculescu. Motivul: judecătorul care a primit, joi, cererea de arestare formulată de procurorii anticorupție a decis că Trășculescu trebuie citat în Vrancea și a stabilit termenul de judecată pentru 26 noiembrie.

Magistratul a intrat joi seară cu dosarul în camera de consiliu şi a constatat că deputatul demisionar nu este prezent.

Judecătorul a verificat apoi actele dosarului şi a constatat că Alin Trăşculescu nu are domiciliul în Bucureşti, ci în județul Vrancea, motiv pentru care a hotărât că procedura de citare trebuie îndeplinită corespunzător, potrivit normelor in vigoare.

Iniţial, potrivit portalului instanţei, termenul de judecată era menţionat ca fiind joi, 22 noiembrie, dată la care a fost primită de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) propunerea de arestarea preventivă.

Joi, procurorii au extins cercetările faţă de fostul deputat Alin Trăşculescu şi au pus în mişcare acţiunea penală pentru o nouă infracţiune reţinută în sarcina acestuia: asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

“Aceste noi măsuri au fost luate de procurori în dosarul în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de persoana menţionată, pentru infracțiunile de trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și instigare la infracțiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. La data de 22 noiembrie 2012, inculpatului i s-au adus la cunoştinţă noile acuzaţii în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală”, se arată într-un comunicat remis, joi seară, de DNA.

DNA a mai precizat în comunicat că tot joi, 22 noiembrie, a fost transmisă Tribunalului Bucureşti solicitarea de arestare preventivă a lui Trășculescu. “Având în vedere că, la data de 20 noiembrie 2012, Camera Deputaţilor a constatat încetarea calităţii de deputat a lui Alin Trășculescu, în urma demisiei sale, a fost înlăturat impedimentul procedural care nu permitea procurorilor să ceară instanţei arestarea preventivă a inculpatului. În noile împrejurări create prin demisia lui Trășculescu, competenţa de a se pronunţa asupra măsurilor preventive revine Tribunalului Bucureşti”, a mai arătat DNA.

Alin Trăşculescu s-a prezentat, joi, la DNA, fiind citat în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă şi instigare la spălare de bani.