19.3 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 15:27

Deputatul Daniel Chițoiu a demisionat din PNL: Partidul este stăpânit de haos

Fostul ministru al finanțelor este nemulțumit de afilierea la PPE și de fuziunea cu PDL

Daniel Chitoiu 2_SZ

Deputatul Daniel Chiţoiu a anunţat că şi-a dat demisia din PNL deoarece este nemulţumit de deciziile luate la nivelul Congresului, respectiv afilierea la PPE şi fuziunea cu PDL, susţinând că partidul este „stăpânit de haos” şi a devenit un teren de bătălie între Antonescu şi Iohannis.

Prin decizia de a demisiona din PNL rămân consecvent crezului meu liberal, rămân fidel valorilor şi principiilor liberale. Nu pot să rămân indiferent la modul în care s-a ajuns să se facă politică în PNL, o politică în care se încearcă păcălirea membrilor PNL de către conducere prin tot felul de decizii impuse şi aranjate de câteva grupuleţe care îşi împart puterea în partid

Daniel Chiţoiu
deputat

În opinia sa, Congresul PNL a reprezentat, de fapt, „consfinţirea trădării electoratului liberal şi a membrilor care au crezut până în ultima clipă că partidul nu se va dezice de istoria sa şi de valorile liberalismului, pe care le-a reprezentat în România de-a lungul a 139 de ani”.

Deputatul susţine că prin demisia sa rămâne consecvent “crezului liberal”, precizând că decizia de afiliere la PPE şi părăsirea ALDE de către PNL este contrară naturii politice a formaţiunii liberale.

PNL este un partid stăpânit de haos, un partid în degringoladă, un teren de bătălie între grupurile lui Antonescu şi Iohannis. Este de-a dreptul penibil modul în care se joacă alba-neagra cu candidatul la alegerile prezidenţiale, cu voinţa a mii de membri PNL. Acest mod de a face politică este o jignire adusă fiecărui liberal din ţară şi fiecărui membru care crede în principiile liberalismului. Numai de partid liberal şi democratic nu mai putem vorbi acum la PNL

Daniel Chiţoiu

El precizează că drumul fuziunii PNL-PDL „nu poate duce decât într-o fundătură, trădând electoratul şi liberalii din România”.

„Chiar dacă se anunţă drept o mare victorie, păstrarea numelui de PNL nu face altceva decât să transforme partidul într-o maşină de curăţat imaginea membrilor PDL, grav afectată după o guvernare dezastruoasă. PNL dezertează de la valorile şi principiile liberale pentru a-i fi servit pe tavă lui Băsescu şi apropiaţilor săi din PDL”, susţine deputatul.

Şase deputaţi liberali, între care Andrei Gerea, au anunţat că demisionează din PNL şi trec la formaţiunea pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu, aceştia declarând pentru Mediafax că sunt nemulţumiţi de fuziunea cu PDL şi de modul în care s-a desfăşurat congresul partidului.

Valeriu Motoc