30.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 15:12

Deputatul constănțean Eduard Martin are lipici la contractele cu statul

spot_img

Deputatul PSD Eduard Martin câștigă contracte pe bandă cu Primăria Mangalia, prin firma sa de salubrizare

Martin_Mazare-Alexandru

Ultimul anunț al Municipalității Mangalia, prin Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat este că firma deputatului PSD se va ocupa de întreținerea parcurilor din oraș, pentru aproximativ 100.000 de euro.

Acordul cadru a fost semnat pe 27 septembrie, cu singura firmă care a trimis o ofertă, Polaris M Holding SRL. Reprezentanții municipalității din Mangalia nu au specificat de ce nu s-a organizat o licitație electronică, și nici detaliile contractului nu au fost postate pe site-ul public de achiziții.

Descriere, obiect contract: Întreținere parcuri – diverse, Servicii și alte servicii

Locul principal de prestare – Municipiul Mangalia

e-licitație.ro

În urmă cu două luni, același Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Mangalia n-a avut noroc de oferte nici pentru amenajarea spațiului verde din cele câteva stațiuni arondate orașului Mangalia. Singura firmă care s-a înscris la o licitație generoasă, de 10 milioane de lei, a fost tot cea a deputatului PSD Eduard Martin, Polaris M Holding SRL.

Dacă ne uităm pe declarațiile de avere de când e deputat, ne dăm seama că Eduard Martin a avut un salt spectaculos în afaceri, cu firmele sale, mai ales cu cea de salubrizare, Polaris M Holding. Dacă în 2005, deputatul PSD de Constanța nu avea nici terenuri, nici imobile, ci doar 2 conturi și o motocicletă, în declarația de avere din 2014 găsim: 3 terenuri intravilane din care două în Mamaia, 4 apartamente și o casă de locuit la New York (soția, Oana Aurora Martin este consul la NY), mașină de teren, 2 autoturisme și 2 motociclete, peste 10 conturi în euro, dolari și lei, bijuterii de peste 50.000 de lei, chirii și dividende de 12.000 de euro pe an, respectiv 2 milioane de lei pe an.

De altfel, Eduard Martin a făcut mare parte din avere din cele aproape 500 de contracte cu statul din ultimii ani, întinse pe o anexă de peste 30 de pagini a declarației de avere. Conform acesteia, deputatului PSD i-au intrat în firma Polaris bani publici de la Transgaz, SRI, Ambulanță, ISU, CFR, Poliția Constanța, Administrația Bazinală Dobrogea, Curtea de Apel, Baroul local, Universitatea Ovidius, Arhiepiscopia Tomisului, grădinițe, școli, unități militare, spitale, cele mai multe dintre ele, încheiate în 2008.

Sofia Marinescu