5.9 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022 - 14:48
No menu items!

Deputatul Cătălin Teodorescu, cercetat sub control judiciar

spot_img

Parlamentarul a fost audiat, miercuri, de procurori în dosarul „ANRP”

teodorescu_catalin

Deoarece plenul Camerei Deputaților a respins încuviințarea cererii DNA privind arestarea preventivă, deputatul Cătălin Teodorescu va fi cercetat sub control judiciar în dosarul „ANRP”, în care a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu.

De altfel, miercuri, deputatul a fost audiat în acest caz de procurori care i-au adus la cunoștință măsura impusă împotriva sa.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe toată durata urmăririi penale, începând de la data de 03 decembrie 2014, față de inculpatul TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, deputat în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit, infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Direcția Națională Anticorupție
comunicat de presă

În perioada în care se află sub control judiciar, Cătălin Teodorescu trebuie să respecte următoarele obligații:

  • Să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat.
  • Să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței.
  • Să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
  • Să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent.
  • Să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.
  • Să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

Direcția Națională Anticorupție
comunicat de presă