35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 14:30

Deputatul Cătălin Nicolescu, acuzat că a luat bani pentru dosarele de despăgubire

spot_img

Deputatul PNL Cătălin Nicolescu este inculpat în dosarul ANRP pentru că a luat 3 mite cuprinse între 350.000 de lei și 800.000 de euro

theodor_nicolescu

Miercuri, deputatul a fost chemat a doua oară la DNA, pentru audieri în dosarul ANRP în care au primit mandate de arestare fostul președinte al aNI, Horia Georgescu și Ingrid Mocanu, fost consilier MAI. Cătălin Nicolescu a fost vicepreședinte al ANRP și făcea parte din Comisia de Despăgubiri care a aprobat cele 3 dosare supraevaluate cu 75 de milioane de euro.

Procurorii extind urmărirea penală pe numele deputatului, de la abuz în serviciu la luare de mită. Anchetatorii au stabilit că fostul vicepreședinte al ANRP a cerut și a primit , timp de 6 ani, de la Valentin Vișoiu, denunțător în acest dosar, de la Adrian Manole și Florin Barbu, cumpărători de drepturi litigioase, diferite sume de bani, cuprinse între 350 de mii de lei și 800.000 de euro. De asemenea, procurorii spun că Nicolescu a obținut și acțiuni la Fondul Proprietatea, pentru soluționarea favorabilă a celor 3 dosare de despăgubiri supraevaluate.

Ca urmare a soluționării dosarului de despăgubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafață de 20,5 ha, teren situat în București, în zona sectorului 3, Nicolescu Theodor-Cătălin a primit, în perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentând bani și contravaloarea acțiunilor. Banii au fost remiși în general, în tranșe de până la 250.000 de lei, în lei și euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, în baza unui contract de comision încheiat fictiv pentru a masca comisionul.

comunicat DNA

Potrivit unor surse judiciare, DNA va cere cel târziu joi aviz de la Camera Deputaților, pentru reținerea și arestarea lui Nicolescu.

Theodor Nicolescu a fost dus la DNA, luni, cu mandat de aducere, el fiind audiat mai multe ore, când a aflat că este urmărit penal, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

În acelaşi dosar, Horia Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care poate fi contestată.

M. Nedelcu