4 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 19:28
No menu items!

Deputatul Becali, fostul ministru Babiuc și generalul Cioflină s-au reîntâlnit în Penitenciarul Rahova

spot_img

Gigi Becali, Victor Babiuc și Dumitru Cioflină, condamnați definitiv la pedepse cu închisoarea decise în dosarul schimbului de terenuri „Becali-MApN”, au fost transferați, luni seara, din arestul Poliției Capitalei, la Penitenciarul de Maximă Siguranță București – Rahova.

În inchisoare, cei trei ar urma să stea mai întâi, timp de 21 de zile, la Secția de carantină, pentru a fi evaluați și supuși unor investigații medicale.
Cei trei au fost aduși luni seara la arestul Poliției Capitalei de polițiștii care au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei, emise de instanță.

Babiuc și Cioflină au fost aduși primii la arest, după ce au fost luați de polițițti de acasă. Becali, care s-a predat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, a fost adus la arest în jurul orei 21.50, cu o mașină cu geamuri fumurii a Poliției.

La arestul Poliției Capitalei, cei trei au făcut o vizită medicală, fiind efectuate, de asemenea, și unele formalități.

Deputatul Gigi Becali, finanțator al echipei Steaua, a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea Supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru al apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecători al Curții Supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată și continuată.

În cazul finanțatorului echipei Steaua Bucuresti – condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanța a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Gigi Becali în acel dosar și le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

După contopirea pedepselor, au arătat judecătorii, Gigi Becali urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare, din care instanța a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie – 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reținut și arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Tot în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.

În cazul fiicei fostului ministru al apărării, Ioana Babiuc, instanța a dispus menținerea achitării decise de cei trei judecători ai instanței de fond.
Decizia de luni a Curții Supreme, care este definitivă, a fost luată cu majoritate de voturi.

Faptele incriminate de procurorii anticorupție în dosarul schimbului de terenuri Becali – MApN s-ar fi prescris în vara anului viitor, respectiv în iunie-iulie 2014, a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre avocații celor condamnați luni de Curtea Supremă.

„Darea de mită s-a prescris deja, iar celelalte infracțiuni urmau să se prescrie în iunie-iulie 2014”, au spus sursele citate.

În urma eventualei prescrieri în vara anului viitor, inculpații condamnați în acest dosar ar fi scăpat de condamnări dacă magistrații nu se pronunțau definitiv până la perioada respectivă.

Ștefan Tănăsescu