11 C
București
luni, 8 martie 2021 - 17:14

Deputații au respins cererea DNA de reținere a lui Mădălin Voicu. Nici arestarea sa nu a fost aprobată

UPDATE 15.05

Deputații au respins, cu 158 de voturi „împotrivă”, și 103 „pentru” și cererea de arestare formulată de procurorii DNA în cazul lui Mădălin Voicu.


 

Deputații au respins, miercuri, cererea procurorilor DNA de reținere a lui Mădălin Voicu, urmărit penal pentru spălare de bani, trafic de influență și fals în declarații. Au fost 116 voturi „pentru” și 170 „împotrivă”.

Deputatul social-democrat Mădălin Voicu le-a cerut, miercuri, colegilor parlamentari să nu încuviințeze reținerea și arestarea sa preventivă pentru că este nevinovat și ar fi „o umilință îngrozitoare” pentru el. „Refuz să cred că cineva mă poate considera vinovat. Eu nu înțeleg de ce am soarta aceasta, când eu sunt un om cinstit, educat și fără pete. Vă rog să nu încuviințați reținerea și arestarea mea, pentru că sunt nevinovat și asta ar fi o umilință îngrozitoare pe care o duc, dacă Doamne ferește s-o întâmpla, dar este inadmisibil să mi se întâmple mie și altora chestiuni care țin de un fel de presiune, într-o țară care se pretinde democratică. Nu cred că cineva dintre dvs mă poate bănui pe mine de trafic de influență. Se poate reține din rechizitoriu o singură chestiune, care, după părerea mea, nu are nimic în comun cu traficul de influență, că am dat un telefon domnului Teodorovici la rugămintea lui Nicolae Păun să-l primească, nediscutând despre subiect”, a afirmat Mădălin Voicu, în plenul Camerei Deputaților.

El a adăugat că nu are nicio legătură cu acele proiecte care sunt amintite în dosar, iar știrile care au apărut la televizor și în care se spunea că el a deturnat bani destinați etniei rome „sunt minciuni abominabile”. „Nu am făcut în viața mea nicio fraudă, nu am firme, nu am interese, nu am afaceri, nu am cont în bancă, nu am carnet de conducere, nu am internet, eu nu știu să umblu cu internetul”, a arătat Voicu.

Deputatul PSD a susținut că nu a luat bani decât pe ștatul de plată, cu fluturaș, și că se simte vinovat numai pentru că este „guraliv” și că a „făcut anumite aprecieri, la anumite momente, referitoare la persoane care se află în justiție”. „Îmi promit că nu o să mai discut despre justiție nimic în spațiul public, nu pentru că mi-ar fi teamă, faptul este consumat, ci pentru că îmi rezerv drepturile să nu mai dau motive, altele decât cele hilare care se regăsesc în acuzațiile ce mi se aduc, pentru alte cauze pentru care aș putea fi incriminat sau aș fi putut fi speculat ca discurs. Toate declarațiile mele de când sunt demnitar se referă la salariile care sunt de la Cameră, de la Partida Romilor și restul pe colaborări artistice. Cine poate veni să demonstreze că eu am mințit și am falsificat declarațiile mele de avere? Pe mine, dacă mă dă nevasta afară din casă, trebuie să îmi pun un cort în curtea Parlamentului că eu nu am proprietăți, nu am absolut nimic. Am cedat copiilor tot ce mi s-a cuvenit din moștenirea de la mama”, a mai spus Voicu.

Valeriu Motoc