9.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 10:20

Deputata PSD Gabriela Podașcă susține protejarea familiei, de ziua internațională a acesteia

spot_img

Gabriela PodașcăFamiliile din toată lumea își sărbătoresc, pe 15 mai, ziua, la cea de-a douăzecea aniversare. Ziua Internațională a Familiilor a fost proclamată, în 1993, de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, iar Ziua Familiei Române a fost declarată un an mai târziu de Guvernul României. Comunitatea internațională acordă o importanță deosebită acestei zile dedicate familiei și susține sporirea capacității statelor de a-și îmbunătăți cadrul legislativ și social în vederea protejării familiei ca element-cheie al vieții sociale.

Cu această ocazie, deputata PSD Gabriela Podașcă, vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, a declarat că, „deși încă puternic influențată de tradiție, familia nu poate fi privită decât în context european”. „De aceea, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de alinierea la standarde europene a principiilor și a măsurilor menite să sprijine această piatră de temelie a societății. Drept urmare, fac apel la toți colegii mei să nu lase această zi să treacă neobservată și să deruleze acțiuni de sensibilizare atât a cetățenilor, cât și a autorităților cu privire la problemele pe care familia le întâmpină în societatea românească de astăzi”, a spus Gabriela Podașcă.

Protejarea familiei, una dintre valorile de bază ale social-democrației, înseamnă grijă pentru viitor; înseamnă crearea de locuri de muncă – iar aici vă reamintesc faptul că în 2013 avem cu 70.000 mai mulți salariați decât anul trecut. De asemenea, salut politica de stimulare a angajatorilor pentru încadrarea șomerilor în vârstă de peste 45 de ani și a șomerilor care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale – peste 148.000 lei din Bugetul Asigurărilor pentru Șomaj pentru anul în curs vor avea această destinație. O altă realizare importantă a guvernului Ponta și care va avea un impact direct asupra bunăstării familiei o constituie creșterea salariului minim pe economie – mai întâi la 750 lei de la 1 februarie și, în următoarea fază, la 800 lei. Aproape 700.000 de români vor beneficia de pe urma acestor măriri

Nu putem vorbi despre instituția familiei fără să ne gândim la părinții noștri, la bunicii noștri, la toți cei care au fost nedreptățiți de guvernul Boc! Să ne gândim la toți pensionarii pe care PDL i-a curtat în campanie și apoi i-a lăsat de izbeliște, tăindu-le fără milă pensiile! USL a reușit, în doar un an de guvernare, să le redea demnitatea furată. Mai exact, până în august 2013 va fi restituită lunar contribuția de asigurări de sănătate reținută ilegal pensionarilor de către guvernul Boc. În plus, pentru prima oară în ultimii 4 ani, pensiile au fost readuse la nivel cu rata inflației, iar valoarea punctului de pensie a crescut de la 732,8 lei la 762,1 lei.

Măsurile de protecție socială implementate de Guvernul Ponta reprezintă primul pas în restabilirea echilibrului social. De exemplu, de la 1 iulie, venitul minim garantat va crește cu 13%, iar alocația pentru susținerea familiei va fi majorată, în medie, cu 30%. Ca tânăr deputat PSD, mă bucur să văd că se acordă tot mai multă atenție asigurării bunăstării și, mai ales, că se conturează o strategie pe termen lung în acest sens. Se pare că răul făcut de guvernarea Boc poate fi dezrădăcinat, iar în locul său pot fi sădite politici publice eficiente și îndreptate strict către interesul cetățeanului.

Gabriela Podașcă
deputată PSD

Miercuri, 15 mai, de Ziua Familiei, tinerii social-democrați din sectorul 3 vor vizita, alături de Gabriela Podașcă, Casa Max, un centru pentru bătrâni din colegiul deputatei.

Andi Topală

Foto Liviu Untaru