7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:30
No menu items!

Deputat USR: Kovesi să facă un pas înapoi. DNA nu stă într-o singură figură

spot_img

Un deputat al unui partid de opoziție, formațiune care a susținut-o tot timpul pe șefa DNA și activitatea instituției, îi cere Codruței Kovesi „să facă un pas înapoi”, mai ales că „DNA nu stă într-o singură figură”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu crede că, în acest moment, conducerea DNA este preocupată mai degrabă de acțiuni de PR, decât de derularea rapidă a anchetelor pe cazuri de mare corupție.

„Am ajuns să cred ce a spus la un moment dat Mircea Badea într-o emisiune, anume că a fost contactat de Laura Condruța Kovesi pentru a face PR instituției. Doamna Kovesi nici nu a negat acest lucru. De altfel, chiar și acum DNA pare preocupată de imagine. Asistăm la o decridibilizare tot mai mare a instituției. Datele din dosarul ‘Insula Belina’  erau cunoscute de 4 ani. Până acum, ancheta trebuia să fie finalizată. Îmi este teamă că undeva a existat un pact făcut, la o partidă de tenis poate, între acești oameni. Dacă vrea să readea credibilitatea instituției, Laura Codruța Kovesi trebuie să facă pasul înapoi. DNA nu stă într-o singură figură și nici nu ar trebui să stea așa. Nicio instituție a statului nu trebuie să fie reprezentată de un singur personaj. Oamenii aceștia nu mai înțeleg faptul că ocupă vremelnic niște poziții în stat”, reclamă deputatul Ungureanu într-o intervenție pentru PSNews.ro.

Parlamentarul USR crede că incapacitatea procurorilor de a lămuri misterele care planează asupra afacerilor derulate de Liviu Dragnea și de fiul acestuia este și un semn al slabei pregătiri profesionale a unora dintre ei.

Valeriu Motoc