7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:30
No menu items!

Deputații vor “trece” iarna mai ușor cu noile Dacia Duster

spot_img

Duster 1_SZ

Conducerea Camerei Deputaţilor şi-a înnoit parcul auto. Marți au ajuns la Parlament noile maşini care vor înlocui, în timp, vechile Mercedes-uri, aflate de zeci de ani în dotarea Biroului Permanent.

Este vorba despre 50 de maşini de producţie autohtonă, Dacia Duster, cu tracţiune 4X4, pentru a fi utile şi deplasărilor în “condiţii de iarnă”. Reprezentanții Camerei Deputaților intenţionează retragerea din uz a vechilor Mercedes-uri, având în vedere că, pentru reparaţii şi întreţinere, Camera cheltuia o avere. Între vechile autoturisme Mercedes sunt și unele care au şi peste 500.000 de kilometri parcurşi aşa că, deşi încă arată bine pe dinafară, au nevoie de foarte multe intervenţii tehnice.

În comparație cu “bătrânele” Mercedes, noile Dacia Duster consumă mult mai puţin combustibil, piesele sunt mai ieftine, iar reviziile vor fi suportate, o perioadă, de firma producătoare.

Nu toţi membrii Biroului Permanent sunt însă încântaţi de perspectiva de a rămâne fără Mercedes. Unii ar dori ca Duster-ul să fie folosit doar pe perioada iernii, iar Mercedes-ul să mai râmână în uz pentru vară.

Nicoleta Vera