23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:20

Deputații juriști au amânat discutarea modificărilor la noile Coduri penale. UNPR salută decizia

spot_img

UNPR consideră că este “de interes național ca România să aibă o justiție independentă, instituții puternice și un cadru legal eficient în combaterea corupției”

vot comisie

UNPR salută “decizia de amânare a discuțiilor cu privire la modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală”, se arată într-un comunicat al formațiunii remis marți, la scurt timp după ce membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaților au amânat cu patru săptămâni dezbaterea modificărilor la noile coduri.

Sesiunea parlamentară a Camerei Deputaților se va termina pe 30 iunie, ceea ce înseamnă că reluarea discuțiilor ar trebui să aibă loc în vacanța parlamentară. Surse parlamentare au declarat însă pentru AGERPRES că cele 22 de inițiative legislative vor fi luate în dezbatere la Comisia juridică a Camerei în sesiunea din toamnă.

Prin conținutul propunerilor de modificare și prin modalitatea în care au fost aduse în dezbatere, există riscul de a fi pusă sub semnul întrebării voința politică a partidelor parlamentare în ceea ce privește lupta împotriva corupției și independența justiției. Din acest motiv, propunerile de modificare a celor două Coduri au generat și generează îngrijorare în societate și în rândurile partenerilor internaționali ai României.

UNPR
comunicat de presă

Reprezentanții UNPR consideră că este “de interes național ca România să aibă o justiție independentă, instituții puternice și un cadru legal eficient în combaterea corupției“.

Este dreptul Parlamentului să legifereze, dar orice modificare a cadrului normativ, mai ales în domeniul justiției, trebuie analizată și dezbătută atent, ținând cont de opiniile specialiștilor, de așteptările românilor și de prioritățile naționale asumate de toate partidele politice.

UNPR
comunicat de presă

Potrivit aceluiași comunicat, UNPR va continua să militeze pentru “apărarea interesului național și pentru stabilitate, asigurând susținerea Guvernului condus de Victor Ponta și sprijinind inițiativele președintelui Klaus Iohannis în domeniul securității naționale”.

R.D.