24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:23
No menu items!

Deputații din Comisia Juridică vor lua luni o decizie privind arestarea Ion Stan

spot_img

Comisia Juridică a Camerei Deputaților se va întruni joi pentru a dezbate cererea procurorilor anticorupție de încuviințare a arestării preventive a deputatului Ion Stan. O ședință de plen pe această temă va avea loc, însă, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Potrivit vicepresedintelui Comisiei Juridice a Camerei, Florin Iordache, comisia se va întruni joi la ora 13:00, pentru a discuta cazul „Ion Stan”.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a primit marți de la ministrul Justiției cererea privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Ion Stan.

„Biroul permanent al Camerei Deputaților a stabilit procedura standard. Data de 1 decembrie este data maximă la care Comisia juridică trebuie să prezinte un raport cu privire la solicitarea Parchetului General în ceea ce privește încuviințarea arestării preventive a deputatului Ion Stan. Când vom avea raportul, vom convoca plenul. Pentru mine este foarte clar. Săptămâna viitoare va fi ședinta de plen, dar este în funcție de cât de repede va elabora Comisia juridică raportul. Tot atunci va fi și o întâlnire a grupului PSD pentru a decide cum votează”, a declarat miercuri secretarul Camerei Georgian Pop după ședința Biroului permanent.

UPDATE

Deputaţii din Comisia Juridică au decis, joi, cu şapte voturi „pentru” şi şase voturi „împotrivă”, să amâne elaborarea raportului în legătură cu cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan, următoarea şedinţă urmând a avea loc lunea viitoare.

În favoarea amânării s-au pronunţat deputaţii PSD şi PNL, în timp ce deputaţii PDL au votat împotriva amânării.

Prin decizia de a amâna elaborarea raportului pentru lunea viitoare, Comisia Juridică depăşeşte termenul de 1 decembrie, care a fost stabilit de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor ca data maximă până la care trebuie elaborat raportul în cazul „Ion Stan”.