8.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 5:28

Deputații dau 1,5 milioane de euro pe deplasări oficiale… și în insule exotice

Parlamentarii au o listă de cel puțin 460 de destinații pentru următorii doi ani

Barcă în Insulele Seychelles, singurul mijloc de locomoție pentru deputații români
Barcă în Insulele Seychelles, singurul mijloc de locomoție pentru deputații români

Deputații vor zbura, în următorii doi ani, în peste 400 de locații din întreaga lume, aparent în interes de serviciu. Printre destinații se află, totuși, multe insule exotice. Pentru asta, vor plăti 1,5 milioane de euro.

Camera Deputaților a atribuit, pe 8 aprilie, mai multe contracte unor agenții de turism și agenții de voiaj pentru deplasările oficiale pe care urmează să le efectueze aleșii noștri, în următorii doi ani. Printre firmele care vor încasa 6,2 milioane de lei (1,5 milioane de euro) se află și agenții „de casă” ale instituțiilor publice – DANCO PRO COMMUNICATION S.R.L., Eurotravel S.R.L., D.A.L. TRAVEL S.R.L., TAROM, WECO TMC S.R.L., MARSHAL TURISM S.R.L., Business Travel Turism S.R.L., PERFECT TOUR S.R.L., OLIMPIC INTERNATIONAL TURISM S.R.L., EXIMTUR S.R.L., SF TRAVEL S.R.L., TRAVEL TIME D&R S.R.L.

Printre cele peste 460 destinații (lista nu este exhaustivă, după cum se precizează în caietul de sarcini) se află, pe lângă țări, și insule exotice, precum Antigua și Barbuda, Bahamas, Belize, Barbados, Sfânta Lucia, Sfântul Cristofor și Nevis, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Comore, Fiji, Kiribati, Maldive, Papua Noua Guinee, Samoa, Seychelles, Insulele Solomon, Arhipelagul Tonga, Insula Tuvalu etc.

Insula Tuvalu
Insula Tuvalu

LISTA DESTINAȚIILOR POATE FI CONSULTATĂ AICI

Vor la 5 stele, cu mic dejun inclus

Potrivit caietului de sarcini, la solicitarea expresă a beneficiarului, prestatorul de servicii va rezerva cazarea membrilor delegațiilor Camerei Deputaților în locațiile comunicate de organizatorii acțiunii sau de misiunile diplomatice ale României în străinătate sau în apropierea sediilor organizațiilor internaționale, în regim single, de regulă, la hoteluri de 4-5 stele, cu precizarea că în tariful pentru o cameră va fi inclus și micul dejun și toate celelalte taxe. Tariful ofertat și comisionul perceput nu vor putea depăși plafoanele prevăzute în anexa H.G. nr.51811995.

Parlamentul din Insula Kiribati, locul unde se va face schimb de experiență
Parlamentul din Insula Kiribati, locul unde parlamentarii noștri vor face schimburi de experiență

Andi Topală