1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:23
No menu items!

Deputații au chiulit la cererea de arestare a lui Marko Attila

spot_img

Ședința în care ar fi treuit să se discute avizul pentru cererea DNA, de reținere și arestare a deputatului UDMR Marko Attila, a durat câteva minute

camera

Cei mai mulți deputați care au fost prezenți marți, în plen, la ședința în care s-a votat modificarea Statutului deputaților și senatorilor, au lipsit miercuri din Parlament. Pe ordinea de zi era solicitarea DNA de reținere și arestare pe numele lui Marko Attila.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a intrat în sală şi a anunţat: ”Nici nu închid şedinţa, că nu am deschis-o”. El le-a cerut celor de la UDMR să vadă dacă deputatul Marko Attila chiar vrea să demisioneze din Parlament. Marko Attila a trimis săptămâna trecută o copie a demisiei sale, dar plenul a decis că această formă de demisie nu poate fi luată în considerare, așa că se aşteaptă o demisie oficială a parlamentarului UDMR.

DNA îl acuză pe Marko Attila că în calitate de vicepreședinte ANRP, împreună cu ceilalți membri ai Comisie de Despăgubiri, a avizat trei dosare supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro. În același dosar sunt cercetați Horia Georgescu, fostul președinte al ANI, Ingrid Popa Mocanu, Ingrid Zaarour, dar și Mihnea Iuoraș și Cătălin Canangiu.

Deputatului Marko Attila i-a fost ridicată imunitatea în decembrie 2014, în dosarul ANRP care o privea pe Alina Bica. El a plecat atunci din țară și nu a mai putut fi audiat. Avocatul său a declarat că Marko Attila a ajuns la Budapesta, unde a cerut protecția oficialilor maghiari.

S. Marinescu