25.3 C
București
joi, 18 august 2022 - 2:15
No menu items!

Deputații au avizat extinderea urmăririi penale împotriva Elenei Udrea

spot_img

Plenul Camerei Deputaților a luat în discuție luni noile solicitări ale procurorilor

udrea_parlament

Plenul Camerei Deputaților a avizat, luni, cu majoritate de voturi, solicitarea procurorilor privind încuviințarea extinderii urmăririi penale împotriva Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”.

Astfel, deputații au avizat solicitarea anchetatorilor cu 218 voturi „pentru” și 76 de voturi „împotrivă”. La ședința plenului au fost prezenți 316 deputați, fiind înregistrate 294 de voturi valabil exprimate.

În discursul susținut în fața colegilor deputați, Udrea s-a plâns de condițiile din arest și a precizat că nu le solicită deputaților „clemență” sau „favoruri”.

Doamnelor și domnilor, nu vă cer clemență și nici favoruri, nu vă cer nimic. Singurul lucru pe care, cred, că ar trebui să îl faceți este să gândiți dvs. înșivă, să lăsați la o parte stereotipurile și presiunile de orice fel, să răspundeți unei singure întrebări: Este, într-adevăr, spre binele României ce se întâmplă ? Și apoi să votați cu conștiința împăcată că ați făcut ce trebuie pentru această țară și pentru democrație, atâta câtă mai există ea, astăzi, în România.

Elena Udrea

Săptămâna trecută și Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat noua cerere a procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru extinderea urmăririi penale și arestarea Elenei Udrea în dosarul “Gala Bute”.

R.D.