3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 23:23
No menu items!

Deputații ACL cer audierea ministrului justiției, Robert Cazanciuc, la Comisia juridică

spot_img

Principalul motiv pentru care se invocă audierea ministrului este Ordonanța de Urgență privind migrația aleșilor locali

Robert_Cazanciuc_SZ

Deputaţii PNL şi PDL din Comisia juridică au cerut, miercuri, audierea ministrului justiţiei, Robert Cazanciuc,  principala temă fiind avizele la OUG privind migraţia aleşilor locali.

Noi, membrii ACL din Comisia juridică am decis să cerem chemarea ministrului justiţiei în faţa Comisiei juridice, cu mai multe teme. Prima dintre ele este modul în care a avizat şi argumentele pentru care a avizat Ordonanţa 55/2014 (OUG privind migraţia aleşilor locali – n.r.), evident în ipoteza în care a avizat această ordonanţă, pentru că văzând declaraţiile de ieri ale doamnei Firea ne întrebăm dacă ea (ordonanța – n.r.) chiar are avizele prevăzute de Legea 24/2000 sau avem o ordonanţă trecută cu încălcarea legii. Tocmai de-aia trebuie să ne lămurim.

Theodor Nicolescu
deputat PNL, membru al Comisiei Juridice

Nicolescu a spus că deputaţii ACL vor să mai ştie dacă ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, împărtăşeşte opiniile ministrului pentru relaţia cu parlamentul, Eugen Nicolicea, privind competenţa Curţii Constituţionale de a se pronunţa pe hotărârile Parlamentului. O altă temă pe care deputaţii ACL ar vrea să o discute cu Robert Cazanciuc se referă la poziţia acestuia şi a Ministerului Justiției cu privire la Legea amnistierii şi graţierii.

Cererea noastră va fi depusă zilele acestea la Comisia juridică şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să-l avem pe domnul Cazanciuc şi să vedeţi şi dumneavoastră răspunsurile dumnealui la aceste probleme chiar de interes.

Theodor Nicolescu
deputat PNL, membru al Comisiei Juridice

Nicolescu a mai spus că, potrivit Regulamentului, o dată pe sesiune, ministrul de resort poate fi chemat să explice poziţia sa pe anumite teme la comisiile de specialitate.

R.D.