10.8 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 11:22

Deputați PSD, amendați penal pentru conflict de interese

spot_img

Deciziile luate luni de magistrații Curții Supreme nu sunt definitive

ciocan-justitie

Deputații PSD Florin Pâslaru și Sonia Maria Drăghici au fost condamnați luni de magistrații Curții Supreme la plata unor amenzi penale de câte 2.000 de lei, în dosarele în care au fost acuzați de conflict de interese după ce și-au angajat fiii la cabinetele parlamentare.

Deciziile luate de Curtea Supremă nu sunt definitive și pot fi atacate atât de parlamentari, cât și de procurorii Parchetului General, care au instrumentat dosarele.

Astfel, deputatul PSD Florin Pâslaru a fost condamnat pentru conflict de interese, judecătorii aplicând în cazul său o amendă penală de 2.000 de lei, pentru că şi-a angajat fiul la biroul său parlamentar, în perioada 2009-2012.

Deputatul a fost trimis în judecată pe 7 ianuarie anul trecut de procurorii Parchetului General, sub acuzația de conflict de interese.

Potrivit procurorilor, Florin Pâslaru, în calitate de deputat, a încheiat un contract civil şi ulterior a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care fiul său a fost angajat, în perioada 2009-2012, în cadrul biroului său parlamentar, fiind remunerat din bugetul Camerei Deputaţilor.

Și deputata PSD Sonia Maria Drăghici a fost condamnată tot la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei, în dosarul în care este acuzată de conflict de interse pentru că şi-a angajat fiul la biroul său parlamentar, acesta obţinând venituri de peste 48.000 de lei.

Deputata PSD de Bihor a fost trimisă în judecată, pe 10 iunie anul trecut. Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General o acuză pe Sonia Maria Drăghici că a propus angajarea fiului său pe un post de expert în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acestuia, pe o perioadă determinată, din septembrie 2009 până la sfârşitul anului 2012.

În baza acestui contract, fiul deputatului ar fi obţinut venituri de 48.575 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Parchetul General a început cercetările în acest dosar în urma unei sesizări făcute de Agenţia Naţională de Integritate, în septembrie 2011.

ANI arăta în sesizare că deputatul Sonia Maria Drăghici a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Doru Vladimir Drăghici, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală 5 Bihor.

R.D.