1.1 C
București
luni, 11 decembrie 2023 - 1:09
No menu items!

Deputaţii au respins moţiunea simplă pe buget

spot_img

Plenul Camerei Deputaţilor a respins astăzi moţiunea simplă pe buget, depusă de parlamentarii PDL, cu 130 voturi  „împotrivă”, 43 voturi „pentru” şi 15 abţineri. Valeriu Zgonea a acuzat PDL că dă dovadă de ipocrizie, minciună şi populism, dând vina pe USL pentru toate relele şi gestionarea ineficientă şi complet lipsită de transparenţă a banului public din perioada în care s-a aflat la guvernare.

După ore bune de dezbateri, luări de cuvânt şi strigături, parlamentarii au respins moţiunea simplă pe buget depusă de PDL. Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a remarcat marţi, în timpul dezbaterii, că 39 de deputaţi PDL se dezic de acest demers politic, dar şi că textul este plin de inepţii şi populisme. „Moral, PDL nu a învăţat nimic din lecţia usturătoare a guvernării. Promovează în continuare, din opoziţie, acelaşi mesaj meschin, arogant, în total dispreţ faţă de situaţia economică grea în care a adus România. Au uitat prea repede cât rău au făcut României”, a spus deputatul liberal.
Deputaţii PDL nu s-au lăsat mai prejos.  Gheorghe Ialomiţianu l-a acuzat pe ministrul Florin Georgescu, prezent la dezbaterea moţiunii simple pe buget, că actuala guvernare trăieşte din inflaţie, precizând că Executivul USL loveşte în cei cu venituri mici. „FMI s-a angajat să convingă producătorii de gaze naturale să accepte majorarea de redevenţe, lucru care nu s-a realizat, iar Guvernul să dea sume compensatorii pentru persoanele vulnerabile, lucru pe care nu l-aţi realizat. A fost foarte uşor să acceptaţi chiar devansarea majorării acestor preţuri pentru că trăiţi din inflaţie, dar aţi lovit în persoanele cu venituri mici. Chiar aţi fost bucuroşi când s-a devalorizat leul în iulie-august pentru că trăiţi foarte bine din inflaţie, acestea sunt adevărurile şi loviţi în cei cu venituri mici”, i-a spus Ialomiţeanu lui Georgescu.

În final, deputaţii au respins moţiunea simplă cu 130 voturi împotrivă, 43 voturi pentru şi 15 abţineri. (A.M)