10.4 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 15:57

Departamentul pentru Energie, păzit de jandarmi. Care este motivul

spot_img

“Contextul politico-economic internaţional actual” a determinat autoritățile să legalizeze – printr-o hotărâre de guvern – ca paza Departamentului pentru Energie să fie făcută de Jandarmerie, și nu de firme private, cum se întâmplă acum. 

Peste 7.700 de jandarmi vor asigura ordinea publică de Florii

Sediul Departamentului pentru Energie va fi păzit de jandarmi, decizia fiind determinată, printre altele, de contextul politico-economic internaţional actual, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern, citat de MEDIAFAX.

Ţinând seama de însemnătatea strategică deosebită a Departamentului pentru Energie în domeniul situaţiilor de urgenţă, precum şi în contextul politico-economic internaţional actual, asigurarea pazei şi protecţiei sediului acestuia cu efective de jandarmi reprezintă o necesitate de stringentă actualitate.

notă de fundamentare

hotărâre de guvern

Posturile necesare pentru instituirea pazei şi protecţiei cu efective de jandarmi la sediul Departamentului pentru Energie vor fi asigurate prin redistribuire la nivelul Jandarmeriei Române.

În prezent, paza instituţiei din Bucureşti este asigurată de o firmă privată.

Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor prevede că unităţile bugetare de interes strategic şi de o “deosebită importanţă naţională” beneficiază de pază cu efective de jandarmi, fiind exceptate de la plată. Lista acestor obiective se stabileşte prin hotărâre a guvernului.