-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 9:09
No menu items!

Denunțător în dosarele DIPI, răsplătit cu o funcție în DNA, în grupul de susținători ai Laurei Codruța Kovesi

spot_img

Micul grup de angajați ai Direcției Naționale Anticorupție care au stat în spatele Laurei Codruța Kovesi, la discursul de adio, cuprindea numai oameni devotați fostei șefe, de la ofițeri de poliție judiciară până la câțiva șefi de secții sau servicii. Unul dintre cei prezenți are o istorie interesantă.

În grupul de susținători, cocoțat pe treptele scării interioare din sediul DNA, se afla un personaj interesant, alături de devotații Alexandra Lăncrănjan, Florentina Mirică, Marius Iacob, contracandidata lui Mirică la șefia DNA, Elena Grecu sau Jean Uncheșelu. De altfel, după cum se poate vedea în fotografia de mai jos, personajul era așezat chiar în fața procurorului craiovean, celebru pentru dosarul „Turceni-Rovinari”, și în spatele Florentinei Mirică, celebră pentru acțiunea disciplinară exercitată asupra sa în cazul instrumentării dosarelor privind fostul Depratament de Informații și Protecție Internă al MAI. De fapt, personajul are o mare legătură cu acestea.

FOTO: Antena 3

El este ofițer de poliție judiciară și se numește Silviu Florin Topor. A lucrat la DIPI, fiind mâna dreaptă a comisarului Bogdan Lupu, șeful Diviziunii Autoprotecție. Silviu Topor a fost martor-denunțător în ambele dosare făcute de Florentina Mirică pentru fosta conducere a DIPI, din mandatul lui Gabriel Oprea. Pentru denunțurile făcute, Silviu Topor a fost recompensat cu o funcție bine remunerată de ofițer de poliție judiciară în cadrul DNA, la începutul anului trecut, la doar câteva luni de la demararea anchetei în cele două dosare DIPI, respectiv în vara anului 2016.

Ioana Theodoru