12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 18:56

Denunţarea clauzelor abuzive din contracte ar putea fi amânată pentru 1 februarie 2014

spot_img

foto: amosnews.ro

Termenul propus până la care să fie amânată, din nou, posibilitatea denunţării clauzelor abuzive din contractele de prestări servicii, inclusiv credite bancare, este 1 februarie 2014, o decizie urmând să fie luată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

“Termenul propus de către ministerul iniţiator şi asupra căruia Guvernul rămâne să se pronunţe este 1 februarie 2014”, au declarat surse citate de Mediafax.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă care a ajuns miercuri pe masa Guvernului prorogă termenul de intrare în vigoare a posibilităţii de denunţare a acestor clauze abuzive şi a fost înregistrat marţi la Secretariatul General al Guvernului. Şedinţa de miercuri este ultima în care Guvernul poate amâna această posibilitate înainte de 1 octombrie, când ar trebui să devină valabilă.

La începutul acestui an, Guvernul a decis, tot prin ordonanţă de urgenţă, aprobată în ultima zi înaintea vacanţei parlamentare, când mai putea emite astfel de acte normative, ca articolul din Codul de procedură civilă care oferă posibilitatea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) sau asociaţiilor de protecţie a consumatorilor să denunţe în instanţă clauzele abuzive şi să le elimine din toate contractele de prestări servicii, inclusiv credite bancare, să fie amânat până la 1 iulie 2013.

R.D.