Demnitar din Guvernul României, incident cu Poliția, după ce ar fi distrus o mașină în trafic. Surse: era sub influența alcoolului. UPDATE: precizări oficiale ale Poliției

Secretarul general adjunct al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Marcel Evelin Hristu, a fost protagonistul unui scandal cu poliția.

Potrivit unor surse convergente, secretarul general adjunct al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Marcel Evelin Hristu, a fost reținut, luni dimineață, de un echipaj al Secției 4 Poliție, pentru că ar fi distrus o mașină pe Calea Griviței din Capitală. Aceleași surse precizează că Evelin Hristu s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În prezent, demnitarul se află internat la Spitalul Elias, după ce a fost imobiliziat și încătușat.

Surse guvernamentale susțin că Evelin Hristu neagă cele întâplate, spunând că a fost o confuzie, polițiștii coborându-l cu forța dintr-un taximetru. Acum este în concediu medical, internat la Spitalul Elias.

Evelin Hristu a fost numit în această funcție de Mihai Tudose, în 2017, după ce a ocupat funcția consilier personal la Primăria Sectorului 1 și de director general adjunct la Autoritatea Rutieră Română. Surse politice susțin că ar fi un apropiat al lui Codrin Ștefănescu.

La solicitarea Sursa Zilei, Poliția Capitalei a făcut precizări oficiale:

„În data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, agenţi de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie au observat un bărbat care lovea cu piciorul un autoturism parcat, provocându-i distrugeri.

Cel în cauză a fost condus la subunitatea de poliţie pentru a-i fi stabilită identitatea şi pentru a fi audiat.

A fost identificat proprietarul autoturismului care, după ce a constatat mai multe urme de distrugere la caroseria automobilului, a formulat plângere  pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art.253 Cod Penal.

Cercetările sunt continuate de subunitatea de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, cercetări coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Ulterior, la părăsirea secţiei de poliţie, cetăţeanul a apelat în Sistem 112 şi a reclamat faptul că a fost agresat fizic de poliţişti, fiind transportat de către un echipaj medical la o unitate spitalicească.

Sesizarea bărbatului însoţită de diagnosticul medical preliminar au fost înaintate structurii de control intern, în vederea desfăşurării activităţilor specifice prevăzute de Codul de Procedură Penală”.

Andi Topală

NICIUN COMENTARIU