3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:52
No menu items!

Demiteri pe bandă rulantă în poliție. Șeful Poliției Olt, în continuare în funcție

spot_img

Demiteri pe bandă rulantă în poliție

Odată cu șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov, chestorul Emanuel Nica, a fost demis și șeful Centrulului Chinologic de la Sibiu, Crişan Mucenic Lăzureanu, acuzat și el de hărțuire sexuală.

Anunțul a fost făcut joi, într-o conferință de presă, de adjunctul șefului Poliției Române, Viorel Vasile.

Viorel Vasile a declarat că, în cazul şefului Centrului Chinologic din Sibiu, au fost dispuse, la sfârşitul lunii decembrie 2012, cercetarea prealabilă şi patru cercetări administrative, acestea fiind în curs de finalizare. El a precizat că Lăzureanu a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) până la finalizarea cercetărilor.

În ceea ce privește Poliția Olt, inspectorul adjunct al IGPR a adăugat că Şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, şi cinci şefi din cadrul IPJ sunt cercetaţi disciplinar pentru neglijenţă în serviciu, în urma controalelor efectuate de Ministerul Afacerilor Interne.

Viorel Vasile a precizat că cercetarea prealabilă dispusă la IPJ Olt a fost finalizată joi, fiind dispusă sesizarea Consiliului de disciplină al Poliţiei Române pentru neglijenţă în exercitarea dispoziţiilor de serviciu în cazul şefului Poliţiei Oraşului Balş, Ion Şotea, şi al altor şefi din IPJ Olt, respectiv şefii serviciilor Rutier, Arme şi Investigarea Fraudelor, precum şi în cazurile a doi şefi de birou de la Investigarea Fraudelor.

De asemenea, tot la IPJ Olt, au fost dispuse mustrări scrise pentru şeful Serviciului Ordine Publică şi pentru șeful Serviciulului Resurse Umane. Alţi doi şefi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Grupări Infracţionale, au primit atenţionări.

Adjunctul șefului Poliției Române a precizat că, în cazul adjunctului şefului IPJ Olt,Valerian Iliescu, cercetarea prealabilă a fost suspendată, întrucât acesta este în concediu medical, iar celalălat adjunct, Emilian Mladin, a fost pensionat pe 10 ianuarie.

Șeful IPJ Olt, Ion Voicu, a rămas momentan în funcție. Oficiali ai poliției au precizat că acesta nu poate fi sancționat, deoarece se află în continuare în concediu medical.

Raluca Dan