13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 2:00
No menu items!

Demiteri, în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

spot_img

Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, demiterea managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța și a șefului Agenției pentru Managementul Calității în Sănătate, în urma incendiului în care și-au pierdut viața șapte oameni. 

“Am luat două decizii. L-am sunat pe domnul primar și i-am cerut să o demită din funcție pe doamna manager a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. De asemenea, am semnat ordinul de demitere a președintelui ANMCS (Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate), care de când a intrat în funcție nu a mai făcut nicio evaluare. Era în atribuțiile sale să facă evaluări în ceea ce privește acreditările spitalelor din România. Mai ales că în acest spital din Constanța avem mai multe nereguli pe care le-am descoperit”, a precizat premierul.

Cîțu a menționat că așteaptă rezultatele anchetei și de la Ministerul Sănătății privind pregătirea valului 4 al pandemiei, urmând să ia măsuri drastice acolo unde sunt găsite nereguli.

„Vom avea rezultatele anchetei în aceste zile, iar cei responsabili pentru că nu au pregătit valul 4 vor plăti indiferent de funcția pe care o dețin acum ori au deținut-o la Ministerul Sănătății”, a spus el.

                                                                                                                   Adina Silav