15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:30

Demiterea lui Mihalache, văzută prin ochii politicienilor UPDATE

spot_img

Demiterea lui Mihalache din funcţia de secretar general al Guvernului a făcut valuri în rândul politicienilor. Blaga spune că motivaţia pentru care acesta a fost demis este puerilă, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu spune că “mai sunt încă trei”.

Liderul PDL Vasile Blaga consideră că motivaţia pentru care a fost demis Dan Mihalache este puerilă, în condiţiile în care şi Crin Antonescu a făcut ,numeroase declaraţii anti-americane, cerându-i astfel primului ministru să continue lista demiterilor şi cu cei trei miniştri sesizaţi de ANI. ,,În urmă cu puţin timp am aflat că domnul Ponta l-a demis din funcţia de secretar general adjunct al guvernului pe domnul Dan Mihalache. Motivaţia: declaraţia anti-americană. Mi se pare puerilă în condiţiile în care domnia sa nu a tresărit la numeroasele declaraţii anti-americane ale co-preşedintelui USL-ului, domnul Antonescu, şi a preşedintelui organizaţiei municipale Bucureşti PNL, Nicolăescu, a spus Blaga.

Lăzăroiu: “Hai că se poate. Mai sunt încă trei”

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a scris, marți, pe Facebook, după ce a fost anunțată demiterea lui Dan Mihalache din funcția de secretar general adjunct al Guvernului, următorul mesaj: “Hai că se poate. Mai sunt încă trei”. “Poate ar trebui să îi spună cineva lui Victor Ponta că în lista lui Barroso nu scrie că în cazul în care sunt găsiţi mai mulţi miniştri cu probleme de integritate 25% din aceştia trebuie demişi. Trebuie demişi toţi”, a spus Lăzăroiu. (A.M)

UPDATE: Antonescu: Schimbarea lui Mihalache nu are de-a face cu scrisorile lui Traian Băsescu

Preşedintele PNL Antonescu a declarat că decizia înlocuirii secretarului adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost luată împreună cu premierul din cauza declaraţiilor nepotrivite ale acestuia şi nu la cererea preşedintelui Traian Băsescu.

„Domnul Dan Mihalache nu a fost înlocuit de premier din cauza acuzelor nefondate ale ANI. A fost înlocuit în urma unei consultări avută cu premierul pentru declaraţii nepotrivite, atenţie, nu anti-americane. Nu avem de-a face cu declaraţii antiamericane, este inacceptabil din punctul meu de vedere ca un oficial al statului român să pună şi într-o declaraţia conjuncturală elemente fundamentale din politica externă a României. Parteneriatul cu SUA este un punct cardinal al politicii externe. Niciodată nimeni în PNL şi în USL nu a pus la îndoială acest parteneriat”, a explicat Antonescu raţionamentul înlocuirii secretarului adjunct al Guvernului.

Liderul PNL a ţinut să precizeze că această schimbare nu are de-a face cu solicitările şi scrisorile lui Traian Băsescu despre presupusa incompatibilitate a secretarului general adjunct al Guvernului.