3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 23:24
No menu items!

Demisii la PNL Prahova în semn de protest față de mascarada din partid

spot_img

Demisionarii denunță fuziunea cu PDL și abuzurile față de colegi schimbați din funcții

PNL_sigla_SZ 

Unul dintre cei cinci vicepreşedinţi ai PNL Prahova şi un deputat, membru în Biroul Permanent al PNL Prahova, au demisionat, joi seară, din funcţiile de conducere deţinute în PNL, acuzând „mascarada” din partid şi spunând că fac acest gest din cauza nemulţumirilor legate de fuziunea cu PDL.

Secretarul regional al PNL pentru Regiunea Sud Muntenia, Bogdan Nica, unul dintre cei cinci vicepreşedinţi ai PNL Prahova, a demisionat, joi seară, din toate funcţiile deţinute în partid. Nica şi-a anunţat demisia în timpul şedinţei Biroului teritorial al PNL Prahova care a avut loc joi seară, la scurt timp după ce conducerea partidului a anunţat că s-au stabilit şedinţe mixte împreună cu reprezentanţii PDL în care să se discute despre fuziunea dintre cele două partide.

„Am considerat că această ipocrizie şi mascaradă nu mă caracterizează şi, mai mult decât atât, nu pot să merg înainte să rămân într-un birou care doreşte contopirea cu PDL. Rămân constant unor principii pe care le-am susţinut de mulţi ani şi în aceste condiţii nu mai doresc să fac parte dintr-o conducere judeţeană care face astfel de gesturi”, a declarat Mediafax Bogdan Nica, precizând că rămâne membru al PNL.

Nica a deţinut funcţiile de secretar regional pentru Regiunea Sud Muntenia în cadrul PNL şi a fost ales în urmă cu doi ani şi jumătate unul dintre vicepreşedinţii PNL Prahova. În perioada guvernării USL, Bogdan Nica a fost preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

În aceeaşi şedinţă a demisionat, de asemenea, din funcţiile de conducere deţinute în Biroul Permanent PNL Prahova deputatul Nicolae Alexandri.

„Nu-mi pot continua activitatea în cadrul acestui organism de conducere din cauza faptului că avem păreri divergente majore în ceea ce priveşte drumul pe care-l parcurge PNL în continuare, în sensul că nu sunt de acord cu fuziunea cu PDL şi nici cu apartenenţa la grupul PPE”, a declarat deputatul Nicolae Alexandri pentru Mediafax.

Acesta a precizat că o altă nemulţumire a sa a constat în faptul că mai mulţi şefi de colegii, între care deputaţii Graţiela Gavrilescu şi Sorin Teju, au fost schimbaţi din aceste funcţii.

„Ni s-a spus că suntem un pic rătăciţi pentru că nu avem aceleaşi idei în ceea ce priveşte fuziunea şi apartenenţa la PPE cu ale dânşilor. Eu nu pot să mai stau să lucrez într-un astfel de birou”, a spus Nicolae Alexandri.

Valeriu Motoc