Demisia șefului Poliției Române, pusă pe seama presiunilor făcute de DNA (presă)

Şeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, a demisionat, marți, din motive personale, dar apare o ipoteză incendiară despre motivul real al gestului său.

Cătălin Ioniţă și-a depus demisia din funcția de șef al Poliției Române, precizând în cererea sa către ministrul Carmen Dan că este vorba despre motive personale.

În locul lui Cătălin Ioniţă, ministrul l-a împuternicit pe șeful şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda.

Carmen Dan a declarat pentru Antena 3 că demisia lui Cătălin Ioniță nu are legătură cu mandatul să la conducerea Poliției Române și că, de altfel, nu are ce să-i reproșeze acestuia.

Jurnalista Oana Zamfir a dezvăluit, în emisiunea Obiectiv, că este posibil ca demisia lui Ioniță să aibă legătură cu un dosar ce i se pregătea la DNA, în baza unui denunț făcut de o bătrână de 85 de ani, din Ilfov. Potrivit sursei, bătrâna a fost presată să dea declarații împotriva lui Ioniță cum că ar fi intervenit, în 2010, la Prefectură și la câteva primării din Ilfov, pentru ca femeia să intre în posesia unor terenuri. Bătrâna ar fi fost luată de acasă, fără citație și dusă la DNA de patru ori, iar declarația dată i-ar fi fost modificată de procurori. Audierile au fost făcute fără ca femeia să aibă avocat și, în final, a fost transformată în suspect pentru a pune și mai mare presiune pentru a-l denunța pe Ioniță.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU