Demis pentru că era beat la serviciu, un medic face din nou gărzi şi va primi toate salariile înapoi

Un medic ginecolog din Iaşi a fost demis în urmă cu 3 ani pentru că a fost găsit beat în cabinetul său, dar o greşeală a angajatului de la Juridic a făcut instanţa să îl considere nevinovat şi să îl repună în funcţie, cu toate drepturile retroactive.

Medicul ginecolog este angajat al Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, instituţie de la care va primi 30.000 lei, salariile din perioada în care a fost demis.

Conform jurnaliştilor de la digi24.ro, medicul a fost prins cu o alcoolemie de peste 3,4 la mie, în urmă cu 3 ani. Colegii l-au chemat la o naştere cu complicaţii, şi pentru că medicul nu răspundea, au spart uşa cabinetului din maternitate şi l-au găsit băut. Doctorul a fost demis, dar a dat în judecată maternitatea.  El a şi câştigat procesul, pe baza unei greşeli de redactare a deciziei de desfacere a contractului de muncă, făcută de angajatul de la Juridic, deşi analizele de sânge indicau alcoolemia avută în momentul în care a fost demis.

Medicul a susţinut în instanţă că nu a consumat băuturi alcoolice, conform jurnaliştilor de la digi24.ro. Aceştia au cerut un punct de vedere juriştilor spitalului, cu privire la greşeala de redactare, dar reprezentanţii unităţii spitaliceşti au comunicat doar că nu se consideră vinovaţi de această situaţie. Doctorul s-a întors la serviciu, face gărzi şi operaţii şi va primi toate salariile din urmă. El a mai fost condamnat, cu suspendare, pentru conducere în stare de ebrietate, în 2010, după ce a fost găsit băut la volan de poliţia rutieră.

S. Marinescu

 

NICIUN COMENTARIU