4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 19:28
No menu items!

Delfini de luptă antrenați în Crimeea, folosiți de marina militară rusă

spot_img

delfinii-de-lupta

Delfini de luptă din Crimeea, folosiţi în misiuni de recunoaştere, vor fi transferaţi către marina militară rusă, a declarat un angajat al delfinariului din Sevastopol pentru RIA Novosti.

Animalele vor fi folosite pentru “misiuni de recunoaştere şi localizare a inamicilor” şi pentru transportul de “echipamente de spionaj”.

În trecut, la nivel de zvonuri, s-a crezut că Uniunea Sovietică ar fi antrenat delfinii şi pentru asasinate. Realist vorbind, delfinii sunt foarte utili grație urechii lor sensibile în mediul subacvatic, întrecând performanţele celor mai sensibile sonare realizate de oameni. Se crede că aceştia pot distinge submarinele inamice doar după zgomotul diferit al elicelor.

Delfinii din Crimeea urmau să fie scoşi din uz luna viitoare, autorităţile militare din Ucraina nedispunând de fonduri suficiente pentru a continua programul.

Uniunea Sovietică şi SUA au fost singurele ţări care au antrenat delfini în scopuri militare. După dizolvarea Uniunii Sovietice, delfinii au rămas în custodia Ucrainei.

R.D.