15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:56
No menu items!

Delegația Română PSD din Parlamentul European: Moldova are șansa de a-și consolida direcția europeană

spot_img

Delegația Română PSD din Parlamentul European îşi exprimă sprijinul pentru Republica Moldova și le transmite cetățenilor acesteia că votul de duminică va avea rolul de a decide consolidarea direcției europene pentru țara lor.

“Așa cum a dovedit experiența celorlalte state central și est europene, progresul pe acest drum este garanția unei dezvoltări democratice, a unei creșteri economice sustenabile, precum și a unei stabilități politice proeuropene”, susțin eurodeputații social-democrați.

Totodată, Delegația PSD reamintește că reprezentanții Comisiei Europene au decis să aloce Republicii Moldova un sprijin de redresare de 600 de milioane de euro, într-un efort fără precedent pentru un stat non-membru al Uniunii Europene, ceea ce confirmă dorința de a sprijini în continuare această țară și pe cetățenii săi.  

“De votul fiecărui cetățean la alegerile din 11 iulie depinde continuarea procesului de integrare în spațiul european al valorilor democratice, precum și progresul Republicii Moldova”, a mai arătat Delegația Română PSD din Parlamentul European.

Republica Moldova va avea în această duminică, pe 11 iulie, alegeri parlamentare anticipate după ce, în luna aprilie, Curtea Constituțională a recunoscut dizolvarea Parlamentului la inițiativa președintelui țării, Maia Sandu. Moldova se află din nou „la o răscruce” așa cum afirma recent și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, iar moldovenii trebuie să-și aleagă drumul, între est și vest.

M. Nedelcu