3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:34
No menu items!

Delegația FMI vine în decembrie la București pentru discuții cu autoritățile române pe proiectul bugetului din 2015

spot_img

Membrii Guvernului au sarcina de a pregăti proiectul de buget până la venirea finanțatorilor internaționali

FMI

O misiune comună de experți ai Fondului Monetar Internațional și Comisiei Europene se va afla la București în perioada 2-10 decembrie pentru a discuta cu autoritățile române proiectul legii bugetului pentru anul 2015, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

Misiunea va fi condusă din partea FMI de Andrea Schaechter, iar din partea CE de Istvan Szekely. În februarie, președintele Traian Băsescu a sugerat că Andrea Schaechter nu are experiență suficientă să conducă misiunea Fondului în România.

”Misiunea este una dedicată strict proiectului legii bugetului, nu reprezintă o misiune de evaluare a angajamentelor pe care țara noastră și le-a asumat în fața FMI în cadrul acordului de tip preventiv semnat între partea română și reprezentanții creditorilor externi. Ulterior discuțiilor cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice și transmis Guvernului spre aprobare”, potrivit Ministerului de Finanțe.

Președintele Băsescu a făcut miercuri apel la Guvern să prezinte proiectul de buget pe 2015 cât mai curând. Premierul Victor Ponta le-a cerut, marți, miniștrilor să pregătească proiectul de buget pentru 2015 până la sosirea delegației Comisiei Europene, FMI și Băncii Mondiale în România.